ORGANITZACIÓ


Esquerra Unida del País Valencià EUPV és un moviment polític i social que es configura com una organització políticament i jurídicament sobirana, d’àmbit territorial valencià. Estructura la seua organització, tant a nivell de País Valencià, comarcal com municipal en diferents òrgans que li permeten decidir i executar l’acció política.

PAÍS VALENCIÀ

Assemblea EUPV

XI Assemblea d’EUPV. L’Eliana, maig del 2013.

L’Assemblea Nacional és el màxim òrgan d’EUPV. Està formada pels/per les representants de les Assemblees locals i/o comarcals en la proporció de persones afiliades. Les seus funcions són:

  • Conèixer i votar l’informe del Consell Polític Nacional i del Grup parlamentari autonòmic i dels grups de les diputacions provincials.
  • Aprovar el Manifest Polític d’EUPV i els seus Estatuts.
  • Definir les línies generals d’actuació política i social d’EUPV.
  • Establir el nombre de membres del Consell Polític Nacional d’EUPV i triar el 50% dels mateixos que, junt amb els triats per les comarques, formaran el conjunt d’aquest òrgan.
  • Triar la Sindicatura de Greuges i la Comissió Revisora De Comptes.
  • Triar les candidatures electorals autonòmiques i,  posteriorment i sense poder alterar l’ordre de les mateixes, triar la persona candidata a la Presidència de la Generalitat, que haurà de ser una de les persones que encapçale la candidatura en alguna de les circumscripcions electorals.
  • Triar les candidatures electorals per al Congrés de Diputats i per al Senat.
  • Aprovar les línies bàsiques del programa electoral autonòmic.
  • Aprovar la incorporació definitiva a EUPV d’altres forces socials o polítiques.
  • Conèixer els informes que li remeta la Sindicatura de Greuges i la Comissió Revisora de Comptes.

El Consell Polític Nacional és el màxim òrgan de direcció política i organitzativa d’EUPV. Ostenta la màxima representació col·lectiva. El CN és elegit a l’Assemblea Nacional mitjançant vot individual i secret, a més part dels delegats són escollits directament des de les comarques. Ara mateixa el col·lectiu la comarca de La Safor-Valldigna té dos representants en el CN, Emili Gironés i Navarro i Eduardo Bononad i Sala.

La Comissió Executiva Nacional és la direcció executiva d’EUPV entre les sessions del Consell Nacional. En l’actualitat la coordinadora general d’EUPV és Marga Sanz i Alonso.

La Comissió de Garanties és l’encarregada de vetlar per l’aplicació de les Normes de funcionament i del respecte a la democràcia i a la unitat en la vida interna d’EUPV per part dels diferents òrgans de direcció, de les organitzacions d’EUPV.

La Comissió de Control de Comptes controla les iniciatives econòmiques, el patrimoni i la comptabilitat; controla l’execució del pressupost aprovat pel CN i realitza, un cop a l’any, un informe al CN sobre l’execució del mateix. La Comissió de Control de Comptes presenta l’informe del seu treball a l’Assemblea Nacional.

AGRUPACIÓ COMARCAL DE LA SAFOR-VALLDIGNA

Els col·lectius locals d’EUPV s’agrupen comarcalment.

L’Assemblea Comarcal és l’òrgan sobirà d’EUPV en l’àmbit comarcal i a ella correspon el la fixació de les línies polítiques bàsiques, l’elecció del Consell Polític Comarcal i dels/de les delegats/ades en l’Assemblea de País. Està formada per totes les persones afiliades a la comarca.

El Consell Polític Comarcal s’encarrega de dinamitzar els col·lectius, estendre l’organització i formular propostes polítiques per a la comarca. Actualment el Coordinador Comarcal d’EUPV a La Safor-Valldigna és Emili Gironés Navarro.

COL·LECTIU DE BENIFAIRÓ DE LA VALLDIGNA

El Col·lectiu és l’estructura bàsica d’EUPV encarregada de promoure el treball polític, amb autonomia per a fixar la política municipal. És el pilar fonamental, la veritable base de l’organització i el nivell per excel·lència de contacte amb la societat.

L’Assemblea Local és l’òrgan sobirà d’EUPV en l’àmbit municipal i a ella correspon la fixació de les línies polítiques bàsiques, l’elecció del Consell Polític Local i dels/de les delegats/ades en l’Assemblea Comarcal. Està formada per totes les persones afiliades. A més podran assistir lliurement els/les simpatitzants, que podran participar però no votar. La seua opinió no serà vinculant, però serà recollida i, en la mesura que siga possible, es tractarà de portar a terme.

El Consell Polític Local  és el màxim òrgan de direcció política i organitzativa a nivell local. S’encarrega de discernir directrius polítiques, socials, mobilitzacions, accions, fiscalització de comptes i seguiment de la tasca del grup municipal a l’Ajuntament, així com promoure l’augment de la militància. Actualment el coordinador local d’EU a Benifairó és Antoni Vercher i Ferrando. I la nostra regidora, Rosanna Peris i Peris

 

Anuncis

Aquest és un espai de lliure participació i, per tant, no és la nostra intenció introduir cap tipus de censura a les idees exposades. No obstant, com que no ens fem responsables d’elles, no podem permetre que es facen acusacions sense proves o es falte al respecte a ninguna persona, i molt menys de forma anònima. Per això, els comentaris, malgrat que no és obligatori identificar-se, si hauran de respectar aquestes mínimes regles de sentit comú. Aleshores, tot missatge que continga alguna d’aquestes qüestions, sentint-ho molt, serà esborrat. Esperant que així ho entendreu, vos animem a participar....

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s