ESQUERRA UNIDA ESTÀ EN CONTRA DE LES BASES DE LICITACIÓ DEL BAR POLIESPORTIU


Lamentem, a més, que l’equip de govern aprovara les bases sense haver-les consultat amb la resta de grups municipals, ni haver-nos permés fer cap aportació

barpoliesportiu

Exterior del Bar Poliesportiu. Font: Google Maps.

El grup municipal d’Esquerra Unida vol manifestar el seu desacord amb alguns punts importants de les bases aprovades per l’Alcaldia per a la licitació del bar poliesportiu. Licitació que tindrà lloc en un acte públic, demà dimarts 22, a les 19:00h a l’Ajuntament. Principalment ens mostren en contra de que als/les licitants se’ls exigesca com a requisit acreditar estudis en restauració o experiència en la gestió o explotació de bars o locals de restauració d’almenys dos anys (en les bases anomenada solvència tècnica o professional).

Si el motiu d’aquest requisit és que el/la licitador/a donara un servei adequat, l’experiència ens ha demostrat que el local del bar ha estat gestionat en diverses ocasions per famílies que, malgrat no tindre estudis o experiència en restauració han donat un servei adequat amb major o menor fortuna. A més cal incidir en que, tal i com ho reflexen les bases, estem parlant (i citem textualment)  d’un local destinat a bar, local no apte per a restaurant. Amb aquest requisit que exigeixen les bases, l’equip de govern tanca la porta a famílies que, malgrat no tindre formació ni estudis, podrien accedir a emprendre un negoci que constituesca una font d’ingressos, o a adquirir l’experiència per a, en un futur, donar el vot a emprendre el negoci de forma particular o treballar en el sector.

Si per contra, el motiu d’aquest requisit era assegurar que el/la licitador/a no deixara cap quota o deute per pagar, considerem que amb la sobrada solvència econòmica que ja exigeixen les bases (una fiança provisional de 1500€ per participar de la licitació, o una definitiva de 8000€ per a la proposta finalment guanyadora), queda suficientment assegurada que la persona que finalment gestione el local cobresca qualsevol deute, desperfecte o responsabilitat en què poguera incórrer.

Aprofundint en el nostre argument, les bases contemplen que en l’adjudicació es tindrà en compte el criteri del millor preu oferit. La nostra proposta, en el cas d’haver-la pogut formular, era que l’adjudicació fora pel criteri del millor preu oferit. Així evitàvem que la valoració de les millores que podien aportar els/les licitadores, com va ser el cas de l’anterior licitació, condugueren a apreciacions subjectives o polèmiques. No obstant, en la redacció dels criteris d’adjudicació, a més, amb la inclusió d’aquest paràgraf “l’adjudicació es farà a l’oferta mes avantatjosa per l’ajuntament, tot tenint en compte l’habilitació professional necessària, com a condició que justifique la capacitat legal per a contractar.”, no queda clar si els mèrits aportats en estudis o experiència també van a ser valorats baix el criteri de ser més o menys avantatjosa una o altra oferta.

Si hem exigit, exigim, i exigirem que les bases de qualsevol licitació pública no es facen afavorint ningú (perquè a més d’il·legal, seria injust i èticament reprobable), hem d’exigir que tampoc es facen en contra de  ningú, que esperem no haja sigut el cas.

Per últim concloure que malgrat que l’Alcalde tinga capacitat d’aprovar estes bases per resolució, com ha sigut el cas, sense l’aprovació del plenari, havera sigut convenient donar l’oportunitat a que la resta de grups polítics municipals participàrem i aportàrem en l’elaboració de les mateixes.

Anuncis

Aquest és un espai de lliure participació i, per tant, no és la nostra intenció introduir cap tipus de censura a les idees exposades. No obstant, com que no ens fem responsables d’elles, no podem permetre que es facen acusacions sense proves o es falte al respecte a ninguna persona, i molt menys de forma anònima. Per això, els comentaris, malgrat que no és obligatori identificar-se, si hauran de respectar aquestes mínimes regles de sentit comú. Aleshores, tot missatge que continga alguna d’aquestes qüestions, sentint-ho molt, serà esborrat. Esperant que així ho entendreu, vos animem a participar....

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s